Daimler сменя производството на двигатели с електромотори в най-голямата си фабрика

Компоненти

В този блог: На 14 февруари 2017 г. Daimler обяви нова огромна електромобилна инициатива.

След като научихме, че от септември тази година компанията ще предлага само електрически версии на smart в щатите, сега идва много по-голяма новина – Daimler планира да замени производството на двигатели с вътрешно горене в своя огромен завод в Унтертюркхайм с електромотори...

Решението очевидно е комплексно и много трудно, предвид огромното производство на двигатели. Компанията работи по споразумение с работниците, но тъй като производството на компоненти за електромобили изисква по-малко работна ръка, след модернизиране на фабриката в нея ще работят по-малко хора. Сегашният състав наброява 19,000.

Daimler сякаш изведнъж се раздвижи интензивно в посока електромобили и сега показва много по-голяма ангажираност от BMW, където все още смятат, че от електро модели не се печели достатъчно и затова ще отложат с няколко години тяхното производство. Но пък това може и да се промени...

Както стана дума по-горе, преходът за Daimler ще е труден и компанията опитва да се постигне със синдикатите съгласие по плана за преструктуриране на фабриката. Ако това не бъде направено сега, в следващите двайсетина години предприятието може да стане нефункционално заради навлизащите електромобили.

На този етап е постигнато споразумени Daimler да построи нов е-технологичен център вътре в завода, в който ще се конструират прототипи на електрически автомобили и ще се произвеждат задвижващи модули и други компоненти.

За да се освободи място за новите системи оборудването за производство на горивни системи ще бъде преместено, като на работниците ще бъде предложена нова работа.

Сега вече е ясно, че се работи много интензивно за новите Mercedes-Benz EQ електромобили, които може и да позакъснеят спрямо вече утвърдени модели от Франция и Япония, но явно в Германия са решени да наваксат.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума