NEVS подписа с CATL за доставка на батерии за 250,000 9-3 електромобила

Компоненти

В този блог: Електрическата мобилност в Китай се развива шеметно, включително чрез придобиване на бивши европейски марки.

Това, което някога беше SAAB сега се казва NEVS и новата компания е подписала споразумение с Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) за доставка на батерии за електрическия NEVS 9-3 EV за китайския пазар...

CATL е от най-големите китайски производители на литиево-йонни батерии и една от първите девет компании, които изпълни изискванията на правителството за електромобилни субсидии.

След като в първите години от създаването на NEVS не се случваше кой знае какво, освен заявените намерения за производство само на електромобили, сега има повод за сключване на споразумението с CATL.

Поводът е, че NEVS получи поръчка за производство на 250,000 електромобила от Panda New Energy, водеща компания за лизинг на електромобили базирана в Пекин.

Сега първата част от 100,000 електромобила от тази поръчка вече се произвежда във фабрика във Фуджиян. Планът е да завършат цялата поръчка до края на 2018 г.

Четвърт милион електромобила за няма и две години – добре го дават!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения