TerraE Holding ще строи фабрика за батерийни клетки в Германия

Компоненти

В този блог: В Германия ще се правят и клетки за електромобилни батерии.

След индикациите от миналата седмица вече има първа информация за вероятна голяма фабрика за производство на клетки за литиево-йонни батерии...

Новосформираната компания TerraE Holding GmbH потвърди в прес съобщение на своята интернет страница план за строеж на фабрика за производство на клетки за батерии. Това е ново, след като Daimler обяви, че отваря своя фабрика за батерии в Каменц, в която обаче само ще се сглобяват батерии с клетки, но няма да се произвеждат.

Основатели на новата компания са BMZ Holding GmbH, бившият ИД на швейцарския производител на батерии Leclanché Д-р Улрих Емес и Холгер Грицка, който досега беше мениджър в Plant Engineer ThyssenKrupp и сега поема ръководството на TerraE.

Инициативата тръгва като част от мрежата за компетентност Lithium-Ion Batteries KliB, която включва 45 компании и институти.

Целта на TerraE е до 2028 г. постепенно да достигне 34 гВтч годишен капацитет. Компанията привлича капитали от индустриални партньори и финансови инвеститори.

Постигнатото дотук е резултат от "Giga-LIB" проект финансиран от министерството на образованието на Германия. Сега е ред на частните инвеститори да развият TerraE. Със собствена фабрика за клетки германците ще имат една идея повече независимост от азиатските производители, но ще трябват още – само с една далеч няма да задоволят търсенето дори само на собствения си пазар.

От: Electrive


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Така се прави! За това винаги ще ги харесвам германците.

future health
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума