Audi e-tron quattro с опция 22 кВт трифазно бордово зарядно

Компоненти

В този блог: BRUSA увеличава производството на NLG664.

Едно бързо преравяне на библиотеката на eCars ни връща към същото това швейцарско устройство и какви сме си ги представяли през 2012-та само :). Първият ни материал за трифазното бордово зарядно на BRUSA – което и до днес си остава единственото ни известно в света освен това на Renault ZOE – сме нарекли "Скоро май няма да има 'бавно' зареждане на електромобили".

Е, ето ни сега в средата на 2018-та с тази новина, че BRUSA увеличава производството на компонента – шест години по-късно, така че не се оказа скоро.

Много хора сме се захванали отрано с електрическата мобилност по различен начин и екипът на BRUSA определено е сред пионерите в зареждането. Трифазното бордово зарядно NLG664 е чудесен продукт, използван от компании като австрийската Kreisel Electric за супер конверсия на Porsche Panamera или Mercedess G-Class за Арнолд Шварценегер.

Явно търсенето на компонента се засилва, вследствие на което екипът на BRUSA е решил да увеличи производството.

Дали пък няма връзка с това, че електрическият Audi e-tron quattro, който очакваме на пазара към края на годината, ще се предлага с опция 22 кВт бордово зарядно ;)?

Досега NLG664 се вграждаше единствено в електрическия smart, където също беше опция, но високата цена на устройството го прави трудно за избор от страна на автопроизводителите. На стойност над €6,000 с кабелите, за нас беше дори много учудващо, че NLG664 се предлага като опция в евтиния (спрямо другите електрички) smart.

С увеличаване на търсенето, обаче, има предпоставки цената да спадне, което да направи NLG664 по-търсен компонент за вграждане.

Но всички върви някак ръка за ръка – в много държави няма добре изградена трифазна електро инфраструктура. Това започва да се променя, електро системите се обновяват, батериите на електромобилите нарастват на капацитет и мощните трифазни бордови зарядни ще стават все по-удобна опция, която да осмисли използването на отдавна масовите 22 кВт зарядни станции, каквито произвежда и една от нашите компании Електромобили БГ като част от групата eCars.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ауди E-tron ще е супер, ама да видим

Пътна Помощ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения