CATL на път да стартира производство на батерии в Германия през 2020 вместо 2022 г.

Компоненти

В този блог: Китайският гигант за производство на батерийни клетки CATL ускорява дейността в Германия.

Компанията вече се нанесе в офиси близо до планираната фабрика за батерии в германския град Ерфурт и изтегля напред графика за старт на производство.

Според ръководителя на CATL за Европа Матиас Центграф, всичко опира до темпото и затова CATL инвестира скоростно, за да започне работа в Германия две години по-рано от предвиденото. CATL е съкращение от Contemporary Amperex Technology.

Това означава, че набирането на персонал ще започне в началото на 2019 г., когато CATL планира да започне строежа на фабриката за батерии.

От това на свой ред идва планът при идеално развитие на нещата производството да започне още през 2020 г. вместо през както е планирано първоначално през 2022 г.

Като цяло развитието на фабриката в Ерфурт е заложено на четири етапа и накрая, някъде около 2025 г. трябва да бъде добавено и съоръжение за рециклиране.

За местната икономика е идеално, че CATL смята да използва ресурси от Германия и други държави в Европа за строежа на фабриката. И местна работна ръка, разбира се, при това не само директно във фабриката, но и в множество компании, които ще доставят компоненти като подизпълнители.

Споразумението между правителството на Тюрингия и CATL вече е сключено през юли тази година. Засега компанията е планирала да инвестира около €240 милиона до 2022 г. в тази първа за нея фабрика извън Китай. Заложеният производствен капацитет е 14 гВтч, като първият договор за доставка вече е сключен на зелено – сделка за над милиард Евро с BMW.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения