Дисекция на Chevy Volt – виж батерията отвътре

Компоненти
В този блог: Как се разглобяват на части батерията и мотора на Chevrolet Volt.

Много обичаме да си бърникаме из колите и това, че електромобилите са с високоволтови системи гаранция няма да ни спира. Още повече че са нова за нас технология и ще искаме да видим какво има отвътре. Ми хайде направо да видим, че попаднахме на едно видео за "разкостване" на Chevrolet Volt...

Потребител с прякор d55guy си е направил видео клипове как разглобява батерията, мотора, инвертора и други части и като че го прави за забавление и с доста обяснения. Виждат се отделните клетки, охлаждането и разни датчици. Супер, че кой ще ти ги покаже тия неща иначе.

Все пак това си е много сериозно нещо и затова в началото на всяко видео има предупреждение от типа "не правете това вкъщи". Системата си е високоволтова и си иска съответните способности за работа. Затова дилърите пращат сервизни техници на обучение в централите на компаниите, които представляват. Иначе не става. И не е редно. Е, не и в случая :).

Човекът разглобяващ тази скъпа Chevy Volt система е дипломиран инженер, занимавал се с такава дейност дълго време и очевидно знае какво прави. Предупредихме те, да не кажеш после, че те е хванал ток. Сега е време за видео.

От: Autoblog Green

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Добре дошли на коментарите

Благодаря за тези клипчета. Дано не ми се налага, но обичам да съм запознат с тези неща

Петър Стойчев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

О, да, това ако ти се наложи значи не е на добре xD

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари