Общината в Москва монтира 150 зарядни за електромобили до края на 2014

Компоненти
В този блог: С 28 зарядни станции в момента, през 2014 г. Москва ще мине доста по-напред в инфраструктурно отношение.

Ало, Столична община ли е? Вижте какво правят в Москва! Това можем да кажем на нашата община по повод новината, че московската обяви, че до края на 2014 г. ще монтира 150 зарядни станции за електромобили из града...

"В следващите няколко години ще създадем цялостна инфраструктура за зареждане на електрически коли," уточнява тази новост Максим Ликсутов, зам. кмет по транспорта на Москва.

Станциите в Москва ще са разположени на платени паркинг зони, което предстои да разберем дали е добро решение или не. Ще ги съобразят с политиката за развитие на града, а в прес съобщение на транспортното министерство се казва, че на хората каращи електромобили ще бъде осигурен достъп до разширена и удобна зарядна мрежа, както и до значителни ползи за това, че използват системата и съответните парко места.

Първата зарядна станция принадлежи на московската обединена електрическа компания и е монтирана през 2012 г., а в момента в града има общо 28 зарядни станции. Москва е огромен град, който тепърва предстои да развива своята електромобилна политика, а София също не е хич малка и е крайно време да започне с реализирането на собствена програма за стимулиране на електрическата мобилност.

Това важи и за други градове в България, а примерът на Москва е само един от многото, които да приложим час по-скоро.

От: eCarTec; РИА Новости

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума