Citroen C-ZERO и Peugeot iOn с удължена гаранция на батериите

Компоненти
В този блог: Citroen и Peugeot удължават гаранцията на батериите на своите електромобили. 

Това важи за всички Citroen C-ZERO, Citroen Berlingo Electric, Peugeot iOn и Peugeot Partner Electric доставени от януари 2015 г. нататък. Новата гаранция на батерията е осем (8) години или 100,000 километра...

С това гаранционният период се увеличава с още три години и 50,000 километра, което прави покупката на някой от изброените по-горе електромобили по-атрактивна или най-малкото по-сигурна.

Този ход може да приемем и като догонване на конкуренцията, защото други марки вече предоставят такива гаранции за батериите на произвежданите от тях електромобили. Nissan LEAF, например, е с 8 години или 160,000 км гаранция за батерията, а при Tesla Model S годините също са 8, но с неограничен пробег (за 85 кВтч батериите).

"От януари 2015 г. нататък" не покрива досега продадените електромобили, което може и да означава, че в батерията вече има някакви подобрения. Щеше да е чудесно за пазара на втора употреба вече използваните електромобили като този на снимката отгоре също да получат удължаване на гаранцията на батерията. Ако не друго това вече е факт за бъдещите употребявани електромобили на Citroen и Peugeot.

В Европа, Mitsubishi i-MiEV, чиито копия са C-ZERO и iOn, все още се предлага с 5 години гаранция на батерията.

От: ecomento.tv

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума