Samsung купува батериите на Magna, все още е извън топ 5 по капацитет

Компоненти
В този блог: Magna-Steyr продава своето поделение за батерии на Samsung SDI.

Като други големи компании, Samsung SDI се опитва да увеличи своя пазарен дял на пазара на батерии за електромобили. С придобиване на батериите на Magna International, Samsung прави крачка напред към постигане на тази цел...

На този етап Samsung изостава значително от Panasonic и LG Chem. Има и други преди нея, както се вижда от пазарните дялово малко по-надолу. Сега Samsumg произвежда батерии основно за електромобилите на BMW (i3 и i8), но с придобиването на батерийния ресурс на Magna ще опита да разшири гамата и позициите си. Има и индикации за преговори и съответно производство на батерии за Tesla Motors.

Споразумението с Magna е за придобиване на линията за батерии на австрийската Magna Steyr, където работят 264 служители. Samsung взима производството, разработките и настоящите договори на Magna.

Ето и пазарните дялове на топ производителите за 2014 г.:

  • Panasonic – 2726 МВтч
  • AESC – 1,620 МВтч
  • LG CHEM – 886 МВтч
  • BYD – 461 МВтч
  • Mitsubishi / GS Yuasa – 451 МВтч
  • Samsung – 314 МВтч

Финансовите параметри на сделката между Samsung и Magna все още не са ясни и тя е обект на одобрение от регулаторните органи, като се очаква да бъде завършена през първата половина на 2015 г.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Samsung се хванаха да произвеждат какво ли не. Възхитен съм от ентусиазма им, през последните 5-10 години, ръководството на фирмата преобрази тотално нейния имидж, и от треторазрядна и не особено зачитана марка, се превърна в топ. Говорил съм например с човек, който продава и разбира много от флаш памети. В момента Samsung е лидер в продажбите на SSD дискове, поради високото качество - част от което се дължи на факта, че сами си произвеждат всички чаркове, вкл. и контролерите. Много харесвам...

Samsung се хванаха да произвеждат какво ли не. Възхитен съм от ентусиазма им, през последните 5-10 години, ръководството на фирмата преобрази тотално нейния имидж, и от треторазрядна и не особено зачитана марка, се превърна в топ. Говорил съм например с човек, който продава и разбира много от флаш памети. В момента Samsung е лидер в продажбите на SSD дискове, поради високото качество - част от което се дължи на факта, че сами си произвеждат всички чаркове, вкл. и контролерите. Много харесвам и телевизорите им и другите устройства. Именно за това вярвам, че могат да се справят качествено с всяка задача, и вероятно и с батериите. Трудна е задачата да развиваш толкова много отделни бизнеси както трябва.

Виж още
Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари