Гума използва топлината от въртене, за да зарежда с ток

Компоненти
В този блог: Goodyear BH03 може да е първата масова гума генератор за електромобили.

На автосалона в Женева, Goodyear показва интересна концептуална гума, която с генерираната от въртенето си топлина може да зарежда батерията на електромобил...

Концепцията се казва BH03 и технически идеята й е да превръща топлината от въртенето в електрическа енергия, която да се складира в батерията.

Гумата генерира електричество чрез действието на термо/пиезоелектрически материали, които улавят топлината от въртенето и огъването на гумата по време на движение. Освен че превръщат гумата в генератор тези материали оптимизират и съпротивлението при контакта с пътя.

Не намираме информация за това какво количество електроенергия може да произвежда BH03, но с развитие на електромобилния пазар такава концепция ще е ценна за добавянето на километри пробег. И ако става дума за значително или поне прилично количество енергия, гумата генератор става още по-атрактивна за електромобилите.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Еха! Бъдещето крие страхотни неща

Петър Стойчев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

нтересни защо джантата е тойота?

Марио Добрев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума