180 града искат да са домакин на Formula E

Formula E
В този блог: Алехандро Агаг казва, че е получавал много атрактивни финансови предложения от градове.

Няма и по средата на първия си сезон, Formula E вече е комерсиален успех. Досега, над 180 града са изявили желание да бъдат домакин на Formula E състезание на някакъв бъдещ етап – а всичко започна едва през 2013 г....

Атрактивното на Formula E е, че сериите са колкото и за моторните спортове, толкова и за демонстрация на това колко реални са електромобилите. Връзката с хората и тази демонстрация стават възможни точно заради начина на провеждане на състезанията – по улиците на големи градове, вместо на писти.

Това отчасти е така заради ограничения пробег на електро болидите, които са по-подходящи за тесните градски улици, вместо за традиционни трасета като Spa или Silverstone. Монако е най-късото трасе в настоящия Formula 1 календар, но за Formula E състезанието дори то ще бъде намалено наполовина по дължина.

Много е да имаш предложения от 180 града, за което пояснява изпълнителният директор на Formula E, Алехандро Агаг, който казва, че е получавал някои много атрактивни финансови предложения:

Имаме заявки за участие в състезанието от над 180 града и много от тях са готови да платят значителни суми. Затова сега сме в процес на оценка на цялостната картина. Искаме да правим състезания в градски центрове; искаме да изпращаме послание, че електрическите формула коли сега пасват идеално на градовете. Трудно е да променяш представата за електрическите коли, но точно това искаме да правим като ги показваме в тази светлина."

В сравнение със специализираните трасета, които струват по над $100 милиона, трасе по градски улици е направо без пари. Другото евтино засега е спонсорството на Formula E състезания, което струва значително по-малко от астрономическите цифри на Бърни Екълстоун за Formula 1. Въобще, идеята на Агаг и Formula E работи идеално за имиджа на електро колите и за туризма и се превърна много бързо в разрастваща се реалност.

От: ecomento

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума