BMW дари 20 i3 електромобила за #TreesCount2015

Полезно и ефективно
В този блог: Служители и доброволци ще броят дървета в Ню Йорк с BMW i3 електромобили.

BMW of North America обяви, че подкрепя TreesCount! 2015 програмата на NYC Parks за преброяване на дърветата в Ню Йорк, като дарява 20 BMW i3 електромобила...

С белите брандирани с логото на инициативата i3-ки, #TreesCount2015 служители и доброволци ще обикалят из петте района на града, за да каталогизират над 600,000 улични дървета. Целта е да се осигури по-зелено бъдеще на жителите и посетителите на мегаполиса.

Пасва си отвсякъде – чисто бели електромобили от емблематична марка за природосъобразна кауза за един от най-големите и претоварени градове в света. Ефектът от включването на BMW като водещ световен производител и отразяването на инициативата по социалните и масови медии ще е огромен за успеха на начинанието.

Как работи TreesCount! технологията

От 2012 година NYC Parks работи с група наречена TreeKIT за отбелязване на над 10,000 улични дървета в Западен Куийнс. През 2013 г. парковата администрация работи заедно с TreeKIT, OpenPlans и CartoDB по прототип на инструмент за въвеждане на онлайн данни, който да улеснява процеса на отбелязване и каталогизиране на дърветата.

Методът на TreeKIT и съпътстващото мобилно приложение са в основата на TreesCount! 2015. NYC Parks избира TreeKIT за TreesCount! 2015, защото е лесно за използване и генерира карта на градските гори, на която всяко дърво може да се отбележи абсолютно точно.

Технологията е добре тествана чрез много съвместни инициативи на TreeKIT с квартални организации в Манхатън, Бруклин, Куийнс и Бронкс през последните пет години. TreeKIT е инициатива спонсорирана от Open Space Institute чрез неговата Citizen Action програма.

BMW i3 електромобилите обикалят града за отбелязване на дърветата от 19 май 2015 г.

Източник: NYC Parks

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения