Tesla Model S превърнат в сладоледаджийница за добра кауза

Полезно и ефективно
В този блог: Ben & Jerry's сладоледена кампания заедно с Tesla.

Вероятно най-известната сладоледена марка в света Ben & Jerry’s стартира кампания за привличане на вниманието към климатичните промени, във фабриката на Tesla Motors...

От Ben & Jerry’s се свързали с производителя на електромобили да помогне за Save Our Swirled кампанията и от Tesla решили направо да модифицират един Model S специално за каузата.

Преобразеният S събира над 1000 сладоледа и в предния багажник има "Climate Action" станция, където човек може да се подпише под петицията.

На всяка сладоледена опаковка е отпечатан линк, на който също можеш да се подпишеш в подкрепа на инициативата, чиято цел да провокира световните лидери да заработят за 100% чиста енергия през 2050 г. още от срещата на Обединените Нации по въпросите на климата в Париж през декември 2015 г..

Сладоледите вече се продават в щатите и ще бъдат пуснати в Европа от септември.

В сладоледа няма нищо особено, но Крис Милър от компанията казва, че климатичните промени може да повлияят чувствително на някои от основните му съставки, като ванилия от Мадагаскар и какао от Уганда.

"Ние работим с определени малки кооператори в Уганда и Мадагаскар и ако климатът се промени, отглеждането на ванилия и какао може да стане много трудно," обяснява Милър.

Той не смята, че за Ben & Jerry’s ще е проблем да привлече хората към инициативата, защото компанията по принцип успява в това направление за разлика от много други и защото "в сладоледа има нещо магическо."

Както и в Tesla Model S ;).

От: Teslarati

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020