Тръгна услуга за споделяне на 24 Renault ZOE в Палермо

Полезно и ефективно

В този блог: Най-големият carsharing в Южна Италия стартира в Палермо.

Част от проект Demetra на местната компания за обществен транспорт Amat, целта на споделянето на електро коли е да се намали трафика в центъра на Палермо...

Проектът е реализиран в партньорство с енергийния оператор Enel, който монтира шестнадесет 22 кВт AC зарядни станции на стратегически места из града. Точно с такъв капацитет са и устройствата, които в момента произвеждаме за зарядната мрежа на ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ в България.

Изборът на електромобил е естествен и важен за запaзване на артистичното и културно арабско-римско наследство на Палермо, обявен за част от световното наследство на UNESCO през юли 2015 г. Естествен, защото вече е доказано чрез различни проучвания, че изгорелите газове от автомобилите допринасят за рушенето на фасадите на сградите в историческите градски центрове из цяла Европа.

Новата услуга за споделяне на електромобили включва 24 Renault ZOE, които са разпределени на пет от градските паркинги с добавяне на още три до края на годината.

На 22 кВт зарядна станция като тези монтирани в Палермо, Renault ZOE може да се зареди от 0-80% за около час. Както стана дума и в блога за завършения DC заряден коридор между Мюнхен и Берлин, за нас е по-практично да говорим за диапазон на зареждане 10-15% до 80-85%, в който времето за зареждане на ZOE от 22 кВт AC устройство намалява до 45-50 мин.

За да са съвместими със системата за споделяне на коли в града, ZOE електромобилите са оборудвани със смарткард четци. Renault ZOE вече е част от carsharhing услуги и в Комос, Малайзия, E-car Club в Англия и LetsGo в Дания.

В средата на октомври, по време на Автосалон София 2015, Renault ZOE беше представен и вече се предлага официално в България.  

От: Electriccarsreports


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения