Deutsche Post започна да си произвежда електромобили за доставки

Полезно и ефективно

В този блог: Нови електрически лекотоварни коли за германски пощи от StreetScooter.

Във Франция и Норвегия пощите се оборудваха с множество електрически Renault Kangoo ZE, но германците подхождат различно с производство на собствени електро возила за доставки...

През 2014 г. Deutsche Post закупи основаната през 2010 г. StreetScooter, произлизаща от RWTH University в граничния германски град Аахен. Така пощенската компания буквално си купи ноу-хау за производство на електромобили за собствени нужди.

През 2015 г. германците тестваха стотина специално разработени StreetScooter возила на ток в няколко града и явно резултатите от тестовете са достатъчно добри щом преминават към масово производство.

Според информация на компанията през 2016 г. е планирано да се произведат и използват 2,000 броя от новите StreetScooter електро баничарки. След това всичките 30,000 вана за доставки на пощите постепенно ще бъдат заменени със StreetScooter-и.

Возилото е изцяло пригодено за пощенски нужди, с 30 кВт мотор и 20.4 кВтч батерия. Максималната скорост е 85 км/ч, а пробегът между 50 до 80 километра в зависимост от натоварването и времето. Това съвпада на 100% с данните на Renault Twizy (без мотора и батерията), но StreetScooter може да носи до 650 килограма, с до 4 m3 работен обем.

Вече има интерес и запитвания и от други компании, но на този етап в Deutsche Post ще произвеждат StreetScooter само за собствени нужди. С нарастване на капацитета има много голяма вероятност да започнат да изпълняват поръчки за други фирми и организации.

От: Automobile Propre


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения