Флот от 450 Renault ZOE електромобила за споделяне в Дания

Полезно и ефективно

В този блог: В Копенхаген Renault и Green Mobility стартират международен проект за споделяне на 450 електромобила.

Всичките 450 коли са Renault ZOE и ще са на разположение за използване от есента в датската столица, с възможност за разширяване на услугата в Норвегия и Швеция на по-късен етап...

Това си е голяма сделка за всеки автопроизводител, особено за електромобили. Нямаме представа защо са избрали точно ZOE, но може да са договорили най-добра цена с Renault или да е свързано с компактните размери на модела, което го прави подходящ за градски условия или пък заради бързото му бордово зарядно (22 кВт).

Възможно е все един електромобил от флоти за споделяне като тази на Green Mobility да заменя до шест лични ДВГ автомобила. С по-малко ДВГ коли съответно се намалява замърсяването, но е важно да има много повече електромобили. За това има една проста причина. Ето я.

Наскоро беше обявено, че в Париж от 1 юли 2016 г. няма да се разрешава движението на коли произведени преди 1997 г. Според статистиката те са около 10% от всички движещи се в града. Но като са толкова малко защо да ги забраняват? Отговорът – според статистиката за замърсявания на градската управа, 50% от изгорелите вредни газове в града са генерирани точно от тези 10% стари коли. Съответно, всяка една такава стара пушеща кола неутрализира ползата от сума ти електромобили.

Естествено в Green Mobility са изработили и мобилно приложение, с което бързо се установява къде има паркиран и свободен за използване ZOE. С приложението също така може да се резервира и отключва електромобил. Плащането пък може да е с предплатена тарифа като при телефоните, за определен период на шофиране.

От: Mein-elektroauto


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Илиян Звездоброев

Страхотна новина! С удоволствие бих опитал тази услуга. Интересно с какви предизвикателства ще се сблъска тази иновация, и как ще се справят. Макар че, като се замисля не е за първи път май. Трябва да се предпазят колите от вандализъм, неправилна употреба, или пък разни случайности.

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020

Най-нови теми от форума