Първият Tesla Supercharger в Чехия на атрактивна станция на e.on

Полезно и ефективно

В този блог: Впечатляваща комбинация от зарядни възможности на първия чешки Tesla Supercharger.

Tesla вече е официално в Чехия с първи Supercharger, на който има места за зареждане и на други електромобили...

Това е нова E.ON зарядна станция (в истинския смисъл на думата, а не просто едно устройство закачено на стена), изградена край Хумполек до главната магистрала между Прага и Бърно – E50. Впечатляващото в тази зарядна станция е, че тя е разделена на две – от едната страна има шест места за зареждане на Tesla електромобили, а от другата комбинация от зареждачки с различни стандарти.

Сред тях са две бързи зарядни DC станции с мощност 50 кВт с CHAdeMO и CCS кабели. Има и няколко AC зарядни станции с мощност 22 кВт от Mennekes.

Реално станцията е отворена през юни, но Tesla зареждачките са активирани съвсем скоро. Съоръжението не е охранявано и си работи 24ч.

Засега Tesla няма салон или сервизен център в Чехия и не продава официално коли в страната, но с първи Supercharger чехите очевидно са една крачка по-близо до тяхното изграждане.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (5)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. гост

Като гледам снимката, веднага са се намерили "ентусиасти", които да ползват зарядните за паркоместа. В БГ това ще е сериозен проблем като почнат да се появяват повече зарядни..

  Прикачени
  гост
  1. Мартин Хаджистойков    tosho

Мхм, замислих се и аз за това, като си рекох, че може да са хора дошли нещо за откриване макар да се виждат доста хора или да работят там (хем че се виждат Coming soon калъфите и не прилича като на откриване). Ще трябва да се полагат усилия за справяне с проблема, че го определено го има.

  Прикачени
  Последно редактиран Преди 3 години от Мартин Хаджистойков Мартин Хаджистойков

Зная го от личен опит, защото поддържаме зарядната станция пред Интер Експо Център, която е като магнит през лятото, защото им е супер удобно да си бодват колите отдолу под соларния навес на сянка (отстрани всички парко места са на слънце), явно без грам да ги интересува, че пречат.

  Прикачени
  гост
  1. Атанас Дечев

каква се явява ЕоН в случая?

  Прикачени
  гост
  1. Илиян Звездоброев

Жестока новина! Ей на това му викам зарядна станция - има си от всичко Дано скоро и у нас.....

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020