Yamaha тества самоуправляема електро лодка за контрол на язовири

Полезно и ефективно

В този блог: Yamaha разработва новаторска автономна лодка Breeze 10.

Първоначално компанията е обявила, че ще продава безпилотната електрическа лодка на под изпълнители, но си оставя възможността да предложи технологията и за цели на отбраната...

За да навигира автономно, Breeze10 използва сателитно позициониране, като данните са в азимут ъгли. Лодката е разработена да използва сонар, който засича и локализира седименти във водата. Един от съвместимите модели е Sonic2024 на американската компания R2Sonic.

Литиевата батерия на лодката, заедно с компактен бордови генератор, осигурява значителен оперативен обхват от около шест часа при максимална мощност 500 вата и естествено без никакви емисии.

Breeze10 е компактна (дължина 3 метра, ширина 1.2 метра и височина 1 метър), като корпусът може да се напасва за работа и в по-плитки води. Предвид важността от наблюдение на множество показатели в работата на язовирите Breeze10 може да осигури много високо ниво на контрол с допълнителни функции.

Сред тях е измерване на нивата на седименти в язовирите (това е натрупване на частици и различни материали, които може да пречат на правилното функциониране на язовир и да влияят на капацитета за събиране на вода.

Това прави лодката отличен инструмент за контролиране на рисковете чрез наблюдение на топографията в близост до язовир. Breeze10 се управлява сама, предоставя прецизни измервания, пести време и така може да улеснява значително работата на служителите на язовирни съоръжения.

От: Tech Vehi

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения