Руснаците си направиха сами Tesla сервизен център

Полезно и ефективно

В този блог: В Русия има над 300 собственика на Tesla, но не и сервизен център.

По тази причина хората решили сами да си организират такъв, че си е проблем като няма място за сервизиране, особено за електромобили като Tesla...

В държави като България, където Tesla колите са още малко, си е предизвикателство – няма сервиз, няма Supercharger станции, нито договор с местни мобилни оператори за интернет достъпа в колите. По света има доста инициативни изпълнения в различни Tesla общества, но никой не е правил това, което руснаците.

По време на TMC Connect събитието през юли, президентът на московския Tesla Club Игор Антаров каза, че се е заел изцяло със създаване на клуба и заедно с други хора инвестира в изграждане на независим сервизен център в подкрепа на местните притежатели на Tesla.

В резултат, сега в центъра се предлага всякакво обслужване и ремонти, в добавка към което монтират SIM карта за интернет достъп в колите.

Досега е трябвало колите да се карат до Германия или Финландия, както е за нас до Австрия. Разстоянията са големи и явно това е подтикнало Антаров и приятели да си направят сервизен център.

Tesla планираше да влезе в Русия през 2016, най-малкото със Supercharger станции отбелязани на картата. Това обаче не се случва. Засега няма и в България, въпреки че бяха обявени две в края на 2014 за монтиране през 2015 г. Е, все пак има разни птичета, които подсвирват нещо по-сериозно за 2017-та.. ;).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Близо до Москва има SC частна инвестиция /и го няма на картата на Тесла/, като има колонка са с US куплунг, защото част от колите са купени от щатите директно, а не от Европа.

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума