Мъск подкрепя бившия директор на Exxon за държавен секретар на САЩ

Полезно и ефективно

В този блог: Мъск е изненадващо съгласен с избирането на Рекс Тилерсън.

Бившият изпълнителен директор на една от най-замърсяващите компании в света ще е новият държавен секретар на САЩ. Изненадващо Елон Мъск сподели покдрепата си в социалните мрежи...

Вчера бившият изпълнителен директор на Exxon Mobil Рекс Тилерсън бе избран за държавен секретар от американския сенат. Ако беше получил само един глас по-малко нямаше да получи длъжността, което говори за неголямо доверие. Изненадваща обаче се оказва публичната подкрепа на Елон Мъск.

Като главен директор на компания, чиято мисия е да ускори преминаването от фосилни горива към възобновяема енергия е странно, че Мъск подкрепя избирането на новия държавен секретар. Тилерсън е работил в компания, водеща в замърсяването и унищожаването на околната среда. Също така е известен с връзките си с нефтената индустрия в Русия.

Мъск често прибягва до профила си в Туитър за да промотира своите компании, но рядко го използва за да коментира политика. В публикациите си той споделя: "Рекс е изключително компетентен изпълнителен директор, разбира от геополитика и знае как да вземе победата за своя отбор. Неговият отбор сега е САЩ.", а също и че Рекс признава "рискът от климатични промени".  

Досега действията на Тилерсън твърдят тъкмо обратното след щетите, нанесени върху околната среда като сондиране за нефт в арктическите райони и постоянното отричане на климатични промени от страна на Exxon. Рекс се е обявил в подкрепа на въглеродния данък, но целите зад това са спорни. Съгласието на Exxon е сякаш по-скоро опит да се наложи контрол върху цената и заобиколен път от плащане на истинската цена на въглеродните емисии.

Да се надяваме, че оптимизмът на Мъск ще се оправдае.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Мъск е преди всичко бизнесмен, заложил много в развитието на своя бизнес в самата страна и не може да застане срещу управляващите. Понякога е нужно да се усмихнеш, макар да ти се иска да се озъбиш. Това е САЩ, а не Марс. На Марс може да е по-различно, зависи кой стигне пръв, Тръмп или Мъск :):):)

Жоро
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения