Нови технологии за интелигентни градове - 7-9 март, София

Полезно и ефективно

В този блог: От 7 до 9 март ще се проведе изложение Smart Cities.

Петото поредно издание на изложението ще се състои в Интер Експо център и ще покрива богата гама от решения за умни градове...

Smart Cities – изложение и конференция за интелигентни градове – се организира от Виа Експо. Решенията, които изложителите ще представят, намират приложения при комуналните услуги, енергетиката, индустриалната и домашна автоматизация, транспорта и др.

Ще бъдат представени M2M решения за интелигентно отчитане, SCADA, автоматика за дома, локализиране на превозни средства, телематични приложения и др. Новост е независимата уеб-базирана платформа за проследяване (D2Sphere). Друго решение за общините ще е система за управление на събирането на отпадъци, базирано на облачните технологии. Услугата помага на общини, сметосъбиращи фирми и гражданите да бъдат по-информирани по отношение на различните процеси за събиране на отпадъци.

Експерти от Чехия ще запознаят посетителите с иновативна система за преподаване в училищата и детските градини. Между експонатите ще са и фотоволтаични покривни панели с висока издържливост и ефективност, която може да достигне 18,3% през монокристални и 17% в поликристални модули.
Ще видим и авангардни решения в областта на безжичните мрежови системи, операторските софтуерни решения, ИКТ услугите, системите за управление на енергията и е-здравеопазването. Компанията ще представи на своя щанд системи за мониторинг на трафика, за интелигентно измерване и управление на отпадъците.

От Южна Корея ще бъде демонстрирана интегрирана продуктова линия за управление на отпадъци. Мобилната лаборатория за измерване на качеството на атмосферния въздух е плод на съвместна работа на няколко български организации. Тя е част от модерен иновативен център за изследване, анализ, наблюдение, моделиране на КАВ, енергийно потребление и емисии парникови газове на местно ниво. Той е единствен по рода си на Балканите, използващ най-съвременните ИКТ.

Конференцията ще се проведе на 7 март. Електронно здравеопазване, големите данни в концепцията на интелигентните градове, смарт фасилити мениджмънт и иновативни технологии за проследяване и моделиране на велосипедните и пешеходни потоци - са част от темите.

За повече информация: Виа Експо www.viaexpo.com

viaexpo

Регистрация за участие в конференциите

Регистрация за посещение на изложението

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения