Мега поръчка за над 100,000 електромобила правят американски градове

Полезно и ефективно

В този блог: Силно активизиране в щатите за масова поръчка на електрически автомобили.

От 24,000 коли първоначално, сега броят на заявени от американски градове електромобили става пет пъти по-голям...

Според Electrek инициативата е набрала сериозна подкрепа след първоначалната активност идваща от градските управи на Лос Анджелис, Сан Франциско, Сиатъл и Портланд, които са изискали информация от автопроизводителите за поръчка на 24,000 електромобила.

Сега още няколко големи града са се включили и запитванията вече са за 114,000 електро возила. Инициативата е контра аргумент към автопроизводителите, които твърдят, че няма търсене за електромобили.

Комбинираните усилия на общините са под мотото "ако ги направите, ще ги купим", като водещи в инициативата са кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети и директорът по устойчива политика в неговия екип Мат Питърсън.

По думите на Гарсети, "Няма значение какво Президентът Тръмп прави или какво се случва във Вашингтон, градовете ще продължават да са водещи в борбата с климатичните промени".

В запитванията освен стандартни електромобили са включени също полицейски коли, улични метачки и камиони за отпадъци на ток. Това разширява много гамата и конкуренцията ще е супер яка – в битката са почти 40 производителя на коли, камиони и други возила.

Към първите четири града сега са се присъединили още дузина, сред които Ню Йорк, Бостън, Денвър, Канзас Сити и Хюстън.

Това е огромна инициатива и въпреки че за нея в настоящия момент на американския пазар няма достатъчно капацитет, дори само отзвукът ще е огромен.

Сигурни сме, че сега като вече има такава силна заявка автопроизводителите много бързо ще направят нужното, за да произведат и продадат електрически модели.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари