Нова 150 кВт зарядна станция със соларен навес в Офенбах

Полезно и ефективно

В този блог: Honda изгради мощна зарядна станция в свой развоен център в Германия.

Намира се в Офенбах, работи с напрежение до 940V и може да зарежда до четири електромобила едновременно...

Станцията е направена от EVTEC и поддържа DC зареждане до 150 кВт и AC до 43 кВт. Това е втората 150 кВт зареждачка в Европа, за която научаваме, след като беше открита подобна в Швейцария.

Две коли може да се зареждат от AC контактите с мощност 22 кВт или 43 кВт и още две с DC кабелите с CCS или CHAdeMO стандарта, като максималната мощност от 150 кВт се разделя между колите. От задната страна на устройството има и два шуко контакта за електро велосипеди и скутери. Може и за Twizy :).

Част от енергията идва от навес със соларни панели с капацитет 9.92 kWp, който според Honda ще докарва между 11,000 и 12,000 кВтч годишно. Стойността на навеса е €70,000 и самата станция струва още толкова.

Достъпът и плащането са възможни за притежатели на карта или чип от различни доставчици като NewMotion, PlugSurfing, Hubject и Ladenetz.

Интересно действие от страна на Honda, предвид че компанията все още не предлага електро модели в Европа, нито е обявила такива. Това може да се промени скоро, ако решат да сменят по-осезаемо курса от водород към електричество.

От: Electrive


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари