Френското правителство планира въвеждането на субсидии за по-чисти превозни средства от 2018

Полезно и ефективно

В този блог: Субсидии за по-чисти автомобили и подпомагане на семейства с ниски доходи са сред предложенията в правителствения бюджет на Франция за 2018 г.

Френското правителство планира въвеждането на субсидии и намаляването на данъци като една от първите стъпки към постепенното премахване на замърсяващите въздуха превозни средства и повишаването на енергоспестяващата изолация в жилищните сгради, каза министърът на околната среда.

Николас Хюло обяви пред френския ежедневник "Liberation", че правителственият бюджет за 2018 г., който ще бъде представен следващата седмица, включва редица мерки за ограничаване на изменението на климата, намаляване на замърсяването и подпомагане на семействата с ниски доходи.

Hulot каза също, че ще предложи субсидиите от €500 до €1,000 за преминаване към по-малко замърсяващо превозно средство да станат достъпни за повече хора от следващата година, а не както досега само за семейства с ниски доходи.

Ако предложението му бъде прието, от следващата година всеки, който притежава автомобил с бензинов двигател регистриран преди 1997г. или такъв с дизелов двигател регистриран преди 2001 г., ще може да се възползва от субсидиите.

Сумата ще бъде отпускана за закупуване на електромобили и плъгин хибриди, но и относително нови втора употреба превозни средства с ниски емисии на въглероден диоксид.

Хюло също така каза, че за домакинствата с ниски доходи субсидията ще се удвои до €2,000. Той добави също, че за семейство с ниски доходи, което купува малък автомобил втора употреба, субсидията може да достигне повече от половината от стойността на автомобила.

Към момента около три милиона стари автомобила отговарят на условията за субсидии и министерството се надява 100,000 от тях да бъдат заменени с електрически през следващата година.

Министърът сподели също така и че ще предложи от 2019 г. кредитите за изолация на жилищата да се превърнат в премия, която да бъде платена веднага след приключването на строителството, защото семействата с ниски доходи нямат средствата да финансират тези работи и след това чакат да получат данъка обратно месеци по-късно.

Правителството планира и субсидии до €3,000 за семейства с ниски доходи, които преминават от стари замърсяващи системи за отопление с дизелово гориво към системи за отопление от възобновяеми източници, като нагреватели на дърва или термопомпи.

Хюло отрече, че плановете на президента Еманюел Макрон за намаляване на бюрокрацията в строителната индустрия ще доведат до ограничаване на изискванията за изолация на нови сгради.

"Президентът ми каза, че настоящите екологични изисквания няма да бъдат засегнати ... от социална гледна точка най-лошото, което бихме могли да направим, е да осигурим жилища, които не са енергийно ефективни".

Хюло каза още, че правителството ще увеличи данък въглерод във Франция от €30,50 на €44,60 за тон през 2018 г. и ще продължи да го увеличава с планове сумата да стигне до €100 на тон през 2030 г.

Още по темата:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения