Cummins купува електрическата стартъп компания Brammo

Полезно и ефективно

В този блог: Един от най-големите производители на дизелови двигатели сe сдоби с електрическа стартъп компания.

Само няколко седмици след разкриването на техния първи прототип на електрически камион, компанията Cummins, по-известна досега със своите дизелови двигатели, обяви, че е придобила производителя на батерии и задвижващи електрически системи Brammo, за да подсили прехода си към електрификация.

Brammo от години вече се занимава с изграждането електрически задвижващи системи и батерии, но доскоро компанията бе по-известна със своите мотоциклети, и в частност модел Brammo Empulse R.

Миналата година обаче те продадоха своя мотоциклетен бизнес на Polaris, които включиха модела Empulse R като част от своята марка Victory Motorcycles.

Brammo продължава да произвежда батерии и електрически задвижващи системи и за други EV проекти, а миналата година именно те разработиха и впечатляващ батерийния пакет за първият електрически хеликоптер, който успя да изкара 20 минути на ток във въздуха.

Тази новина е особено добра за програмата за електрически камиони на Cummins, представена по-рано това лято. Камионът тежи малко над 8 тона и може да поеме товар до 20 тона, което не е никак лошо постижение предвид факта, че батерията му е с мощност от само 140kW.

При обявяването на електрическия камион по-рано тази година Cummins не споделиха конкретни планове за него, но ето че с това ново партньорство компанията се приближава с една стъпка напред към реализацията на тази концепция.

По всичко личи, че занапред все повече компании ще започват да се изкупуват една друга и да сключват партньорства за съвместна работа, ако искат да оцелеят в електрическото бъдеще.

Това е хубаво, защото така преходът ще се случи доста по-бързо и все повече компании ще започнат да работят заедно, а пресен пример за поредното сливане е сделката между Shell и NewMotion, една от най-големите мрежи за зареждане в Европа.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения