Италианските улици няма да същите с тези скутери по тях...

Полезно и ефективно

В този блог: Vespa пуска електрическия си скутер Elettrica на пазара през 2018.

Миланските (и други италиански) улици няма да са същите, когато този мъник постепенно започне да заменя замърсяващите и ужасно шумни малки градски скутери, от следващата година...

Електрическият скутер Elettrica е творение на компанията Vespa и за първи път бе представен като концепция на Миланското мотоциклетно шоу миналата година. Сега вече знаем и малко повече за него, след като Vespa обявиха и спецификациите му на тазгодишното издание на шоуто, както и намерението си да го пуснат в продажба през следващата година.

Електрическият скутер е оборудван с 4 кВт електрически мотор и по нищо не отстъпва на традиционния 50cc модел - особено при ускорението. Е всъщност отстъпва му по пробег заради батерията, но пък за сметка на това компенсира с липсата на шум и замърсяване.

С едно зареждане ще могат да се изминават стотина километра, което е напълно достатъчно за всекидневно каране в градски условия, а четири часа зареждане от "нормален контакт" ще пълнят батерията догоре. Според Vespa, тя ще издържи около 10 години (или 50 000-70 000 км пробег), и след 1,000 зареждания ще разполага с 80% от капацитета си.

Откъм по-технологичната страна на нещата, Vespa Elettrica разполага с 4,3 инчов TFT цветен дисплей между кормилото, който показва различна информация като скорост, обхват и ниво на зареждане.

Посредством приложението "Vespa Elettrica" ще можеш да се свържеш със скутер през Bluetooth и той да ти показва на екрана съобщения и входящи телефонни обаждания. Приложението ще може да предава и диагностична информация за скутера, както и да го намира на карта.

Заедно със скутера Vespa ще предлагат и специална Bluetooth каска, чрез която ще можеш да задействаш гласов асистент на телефона си и да контролираш музиката.

Скутерът ще се произвежда в Pontedera и от там ще се дистрибутира по цял свят, но на каква цена, засега все още остава мистерия.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума