Още една мрежа от ултра бързи зареждачки в Европа

Полезно и ефективно

В този блог: Обектите за бързо зареждане в Европа продължават да се увеличават.

Всички искат бързо зареждане на електромобила си и по всичко личи че все повече компании обръщат внимание на този факт и инфраструктурата от бързи зарядни станции продължава да расте с всеки изминал ден...

Въпреки че все още на пазара няма никакви електромобили поддържащи такава мощност на зареждане, те са все по-близо и определено е хубаво да виждаме, че мрежите за зареждане на тези електромобили се изграждат предварително, и със все по-бързи темпове.

Първата по-голяма мрежа за бързо зареждане IONITY, която бе обявена наскоро беше подкрепената от Audi, BMW, Mercedes, Ford и Volkswagen . В началото на миналия месец Audi дори показа първата карта на мрежата и местата, които тя ще покрие до края на следващата година.

След това се появи Ultra-E мрежата подкрепена от Allego, Audi, BMW, Magna, Renault, Hubjet и други, а паралелно с нея Allego се включи и в друг проект за бърза мрежа за зареждане наречена MEGA-E, която планира инсталирането на над 300 бързи зарядни станции в Европа.

Renault също така обяви, че подкрепя изграждането на друга мрежа, която започва с фокус върху Южна Европа наречена E-VIA FLEX-E.

А сега и Fastned се включват в схемата с 350 кВт ултра-бързи станции в съвместно дружество с ABB. Компанията вече поддържа мрежа от станции за бързо зареждане в Европа, но засега оперират основно в Холандия.

Тази седмица те отвориха първата си станция с мощност от 350 кВт в обслужващата зона "De Watering", разположена на магистрала А8 близо до Амстердам.

Компанията казва, че се подготвя за навлизането на следващото поколение електрически автомобили, които ще поддържат по-бързо зареждане, поради което добавят тези нови зарядни устройства с мощност 350 кВт към своята мрежа.

През есента на миналата година Fastned получи с €4 милиона субсидия от немското правителство и започна изграждането на мрежа от 25 обекта с бързи зарядни станции, които определено изглеждат доста приятно на външен вид.

Към момента Fastned разполага с общо 63 станции за зареждане на територията на Европа.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума