SF Motors инвестира $160 милиона за електро SUV модели в бивша Hummer фабрика

Полезно и ефективно

В този блог: Планът на SF е да модернизира бившия завод на Hummer в Индиана и да прави там електромобили.

С инвестиционен гръб от китайската Sokon, компанията поема съоръжението тази седмица след като обяви намеренията си миналата година и освен това закупи стартъп компанията на един от основателите на Tesla, Мартин Еберхард.

SF показа интересни SUV модели по-рано тази пролет и след обявеното производство в Китай много бързо идва този ход за започване на работа и в щатите.

Изненадващото в тази инвестиция е, че първоначално SF обяви $30 милиона, а сега сумата нараства значително, с ангажимент до 2020 г. да бъдат открити над 450 работни места. При спиране на производството на Hummer са освободени 300 служители.

С парите SF ще преоборудва съоръжението в бързи срокове и вече обяви намерения да започне да продава нови електро SUV още следващата година. Предполагаме, че те ще идват от Китай, тъй като не е сигурно, че фабриката в Индиана може да бъде реорганизирана толкова бързо.

Всичкото това неминуемо ни връща към не особено добре развилата се Faraday Future, която имаше подобни намерения за електрическата мобилност. Подходът на SF обаче изглежда различен, тъй като не залагат толкова на шум, картинки и предварителен маркетинг, а на реални действия в посока производство.

Другото важно в случая е, че е замесен един от някогашните основатели на Tesla, който има доста опит с електричките. Надяваме се SF Motors да потегли добре и да предлага интересни електро возила, както и сравнително скоро да стъпи в Европа.

Междувременно, ето как в компанията обясняват своята дейност:

"Ние следваме строги стандарти за нашите електромобили и това е причината да имаме имаме цялостен производствен процес. Това означава всичко от заварките по купето до финалното сглобяване – включително производството на батерията – се изпълнява от нас, в нашите съоръжения. Ние инвестираме значително в най-модерните производствени технологии и оборудваме заводите си така, че да са интелигентни като нашите електромобили."

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума