'София диша' ЕКОМОРФОЗИ – еко, био, електро... всичко това на 3 август на Малките 5 кьошета

Полезно и ефективно
В този блог: Серия от чудесни сбирки стартира на 3 август в центъра на София, с участието на електромобил.

Едно ново поколение българи расте със съзнанието, че ние сме част от средата, която ни заобикаля и носим отговорността да я пазим. За пръв път на любимитте на софиянци "Малки 5 кьошета", "София диша" ще стартира с еко-темата "Екоморфози", представяща екологичния и био начин на живот в градски условия...

Това е посланието на екипа на фондация "София диша" за първото събитие през 2014 от кампания, която ще продължи през целия август. И ни харесва много. Включваме се в събитието (с нашия Туизи), защото всичко свързано с "екологичния и био начин на живот" ни интересува живо.

През август в София е по-просторно. Сякаш всички са на почивка, но и много хора остават в града. Ако си сред тях, значи имаш чудесен повод да минеш през Малките 5 кьошета в неделя, 3 август, а след малко ще ти кажем и за събитията през следващите недели от месеца.

Първо за организаторите. Ето как описват те раждането на събитието:

През 2010 г. шепа ентусиасти, с подкрепата на Столична община, поставиха началото на проекта "София диша". Идеята е проста – през всяка от неделите на август се затваря за автомобилно движение някоя от емблематичните софийски улици. И се отваря място за културни, спортни и социални прояви, където млади хора професионални или не артисти да покажат това, което умеят.

Оттогава насам фестивалът със странното име се превърна в една от запазените марки на града ни, част от Културния календар на София и един от гвоздеите в подкрепа на кандидатурата на столицата и Югозападен регион за европейска столица на културата. През 2014 г., август ще има пет, а не четири недели и петата поредна "София диша" за пръв път ще има пет издания. Които обещават този път да бъдат... разтърсващи.

А сега е ред на програмата за неделите на тазгодишното издание на "София диша":

  • 03.08 - Малките 5 кьошета – "Екоморфози" Тема: Екология.
  • 10.08 - ул. "Ангел Кънчев" (от бул. "П. Евтимий" до ул. "Солунска") – "Словото зове" Тема: Литература.
  • 17.08 - ул. "Пиротска" (пешеходната зона) – "Ветрове от цветове" Тема: Визуални изкуства.
  • 24.08 - ул. "Оборище" – "Песента на танца" Тема: музика и танци.
  • 31.08 - ул. "Цар Иван Шишман"– "Световна Столица" Тема: София - град на разнообразни култури и традиции.

Можеш да потвърдиш участие на фейсбук страницата на събитието, а и ще е приятно да се срещнем, нали :)?

За малко да забравим – ще има само един гостенин с колела – Рено Туизи – и ще можеш на място да се запишеш за тест драйв.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения