Второто поколение Renault ZOE с 300 км реален пробег

Електромобили
В този блог: От 2017 двойно повече пробег за електромобилите на Renault и Nissan.

Напоследък се появяват индикации, че се отива натам, но сега френският ежедневник Les Echos цитира хора от компанията, които потвърждават, че до две години батериите ще бъдат с двойно по-голям капацитет...

"Целта ни е да удвоим пробега до 300 км реални и 400 км тестови," казва Беатрис Фуше, директор на електромобилната програма на Renault.

Според Les Echos, следващата батерия на Renault ще бъде сравнима по обем и цена със сегашната, но ще осигурява двойно повече пробег от този на първоя ZOE модел. Това се очаква да стане за обновяването на ZOE през 2017-2018 г.

Удвояването важи и за Nissan LEAF, чиято батерия за изцяло обновения модел около 2017 г. вероятно ще е с капацитет около 48 кВтч.

Че нов LEAF идва през 2017 каза и сам ИД на Nissan Карлос Гон, но засега остава неясно дали новата батерия ще е отново от NEC или Nissan ще (за)работи, както Renault, с LG Chem.

Удвояването на капацитета на батериите след две години за нас означава две неща:

  1. От 2017 г. на пазара ще започнат да се появяват изгодни оферти за употребявани електромобили от първото поколение.
  2. От изключителна важност е (особено) бързата зарядна инфраструктура да се съобрази с новите двойно по-големи батерии.

Второто е важно, защото ако сега на 50 кВт DC бърза станция зареждаш Nissan LEAF (24 кВтч батерия) до 80% за 20-30 минути, с двойно по-голяма 48 кВтч отиваш на 40-50 минути или час за същата операция. Със сигурност ще трябва да се промени нещо (значително) и при зареждането.

С други думи, ако се монтират нови бързи зарядни станции, окабеляването и входните мощности да са по-големи от нужните на този етап, за да не копаем дупки, сменяме кабели и инсталации отново само след две години, когато ще ни трябва доста повече мощност.

От: Automobile-propre

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума