Започва монтажът на нови 1100 зарядни станции в Берлин

Полезно и ефективно
В този блог: В Берлин добавят 400 зарядни до средата на 2016 и още 700 в рамките на още година.

Като новина и проект това ни интересува първо защото е голямо и второ, за да се демонстрира като поредната добра практика и инициативност пред нашите общини. Планът на берлинската в случая е да популяризира електрическата мобилност с инвестиране на €6.5 милиона до 2020 г. Проектът е за монтаж на допълнителни 1100 зарядни станции в рамките на следващите две години...

След конкурс изпълнението на проекта е спечелено от консорциума от компании Alliander, който ще изгради и оперира новите зарядни станции. Ако всичко с документацията по проекта е наред, може да започнат с изпълнение на плана през март тази година.

Според Буркард Хорн от градската управа, цитиран от Берлинер Цайтунг, общината иска да елиминира притесненията от пробега и липсата на места за зареждане, което да улесни хората в решението за покупка на електромобил.

В момента в германската столица има около 500 обществени зарядни станции, но управителят на БАЕПС Ангел Николов споделя от лични впечатления, че почти не вижда електромобили из града, като изключим големия брой Smart fortwo от Car2Go схемата за споделяне.

За сравнение, в София имаме десетина устройства за зареждане с обикновен битов Евро контакт (известен като Шуко) плюс 2 соларни станции и възможност за зареждане в някои от моловете.

По проекта в Берлин смятат да монтират 400 нови AC устройства до средата на 2016 г., както и 20 бързи DC зарядни станции, а през 2017 г. да добавят още 700 стандартни зарядни.

И за финал, към всичките станции ще се подава само гарантирано "зелено" електричество – такова от възобновяеми енергийни източници. Чиста работа!

От: ecomento.tv

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Добре сте Вие в София, 10-ина EVSE, добавяме и мол -овете, а какво да кажем по морето нито една обществена няма и в моловете не дават затова пък планове за устойчиво развитие бол.
И в крайна сметка, кво мяташ удължител през терасата.....

Златански
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Разбирам, че по общините започват да влизат програми по въпроса, без да зная кой кога какво ще започне да изпълнява. Надявам се една скорошна инициатива да повлече крак из страната.

В София само в България Мол зареждам - там има множество табла, някъде по форума съм пускал снимки, в Парадайз, Мол София и Ринга засега няма.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума