Ново супер зарядно от EVTEC с до 180 кВт мощност

Технологии
В този блог: В Женева EVTEC демонстрира нова генерация зарядно с мощност до 180 кВт. 

Новата супер бърза станция за електромобили се казва expresso&charge, осигурява мощност до 180 кВт (120 кВт DC + 60 кВт AC) и поддържа всички зарядни стандарти...

Според EVTEC идва време за такива мощности, защото в следващите години на пазара ще има електромобили способни да се зареждат със 100 кВт и повече. Изключение още сега правят Tesla Model S и Supercharger станциите на Tesla Motors, които в Европа работят с мощност до 135 кВт.

При станцията на EVTEC – с модулна структура – мощността варира от 20 кВт до 180 кВт. Модулна структура означава, че както и при Supercharger станциите на Tesla и тук могат да се добавят модули с 10 кВт мощност (стандартната конфигурация е с 60 кВт мощност). За разлика от Supercharger станциите, обаче, espresso&charge е оборудвана с всички настоящи DC и AC стандарти за зареждане:

  • CHAdeMO;
  • Combined Charging System (CCS), и
  • AC Type2 Mode3.

Особено по магистралите на местата за зареждане постоянно ще пристигат коли и затова е важно на една зарядна станция да могат да се включват повече електромобили едновременно. В случая с espresso&charge е възможно включване на четири електрически коли по едно и също време.

zarezhdane_na_niakolko_elektromobila_ednovremenno

На страницата на EVTEC не намираме една много важна информация – при пълна мощност (180 кВт) за колко време би се заредил един от настоящите електромобили като Nissan LEAF или Volkswagen e-Golf

И накрая, но въобще не на последно място, espresso&charge гарантира стабилността на мрежата с активно и/или пасивно управление чрез интелигентно и динамично напасване на входящия ток чрез опционален модул батерии.

От: Automobile-propreevtec.ch

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения