Bosch автопилот за Tesla Model S

Технологии
В този блог: Демонстрация на автоматизирано движение на Model S от Bosch.

Това лято Tesla Model S трябва да се сдобие с усъвършенстван Автопилот, но освен Tesla и други компании работят по автоматизиране на автомобилите. Ето една идея за самостоятелно управляващ се Model S от Bosch...

Видеото отдолу включва компютърни графики и не е демонстрация с реален електромобил, но дава много добра представа за автопилота на Bosch. Така са го направили, че можеш да си задаваш съотношение между ръчен и автоматичен режим още преди да потеглиш.

С натискане на два бутона на волана едновременно докато колата се движи, можеш да преминеш от автопилот към ръчно управление и обратно. Става за три секунди, обаче, което в някои ситуации може да е недостатък.

Можеш също така да задаваш по-динамично задминаване на магистралата. Точно там минаваш на автоматичен режим и колата се управлява сама, а междувременно можеш да си провериш имейлите на големия екран и да издиктуваш отговор.

С едно плъзване двата прозореца на екрана се разменят, за да мине навигацията отдолу, а имейлите, браузъра или приложението отгоре. Така е по-удобно във всяка ситуация.

Интересно е, че Bosch използва Tesla Model S за своята демонстрация, но няма друга кола на пазара с такъв екран и електрически способности, която да е по-подходяща за целта. Model S лесно пресъздава футуристични усещания и скъсява много дистанцията до нещо, което допреди няколко години ни изглеждаше като далечно бъдеще.

От: Gas2

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума