Честно, това е една адски мощна зареждачка за електробуси

Технологии

В този блог: Държавната електрическа компания на Китай откри най-голямата ултра бърза зарядна станция за електробуси в Пекин.

Зарядният комплекс е с площ 26,500 кв. м., намира на Xiaoying Terminal, има 25 зареждачки работещи на 360 кВт и 5 на 90 кВт, за супер бързо зареждане на 30 градски транзитни буса едновременно...

Това иска малко пауза, да го сметнем и осъзнаем. 360 кВт по 25... едновременно... това са 9 мегавата мощност! Че и още почти половин мегават с петте зареждачки по 90 кВт.

Електробусите, които зареждат на терминала са на китайския производител Foton, оборудвани с Microvast LpCO батерии. Преди електрическите на терминала са зареждали автобуси с природен газ.

Цялата батерия на всеки от новите Foton електробуси се зарежда за по 10-15 минути и това се прави 2-3 пъти дневно в почивките на шофьорите. Едно зареждане стига за няколко завъртания на маршрута на електробуса.

Преди да монтират супер мощната зарядна система в Пекин са пробвали и такава за подмяна на батерии, която обаче е много скъпа и изисква огромно пространство за монтаж на роботизираната технология. С ултра бързото зареждане възвращаемостта на инвестицията ще е по-бърза.

С тази мега зареждачка за старт, в града имат план за добавяне на още в периода 2016-2020 г., за да могат да пуснат много повече електробуси. Ей на, върви към изчистване тоз Пекин и нещата явно ще се подобряват. Вирваме по един палец и на двете ръце! 

От: Green Car Congress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения