Samsung вече не се интересува от горивните клетки

Технологии

В този блог: Samsung SDI спира всички губещи пари разработки.

Целта на компанията е да се фокусира само върху това, което прави най-добре – производство на висококачествени батерии за електроника и електромобили. Това е и причината Samsung SDI да изостави изцяло своята програма за разработка на горивни клетки...

Идвайки от компания като Samsung SDI, звучи като много сериозен знак към инвеститорите за бъдещето на тази технология. Говорителят им го обобщава така: "Samsung SDI реши да спре своя бизнес проект в областта на горивните клетки, защото пазарните изгледи не са добри."

В резултат, Samsung SDI продава цялoто си оборудване за разработка на горивни клетки за "няколко милиона долара". По-късно тези пари ще бъдат инвестирани в съществени за компанията направления, сред които разработката на батерии. Сред сегашните електромобили на пазара с батерии на Samsung SDI са BMW i3 и i8.

Дали тези няколко милиона ще са от значение е друг въпрос, тъй като според Korea Times, "Samsung SDI планира инвестиция в размер на $2.5 милиарда в батерии и компоненти за електромобили в следващите пет години и през 2020 г. смята, че вече ще е най-големият доставчик на ЕМ батерии в света.”

В LG Chem и Panasonic най-вероятно въобще не биха се съгласили с това намерение, защото се целят в същото. На сцената са още BYD и AESC, но като цяло засега Южна Корея води, като почти целият бизнес с производство на батерии за електро коли вече е концентриран в Азия.

В играта започват да навлизат стремглаво и стационарните батерии за захранване на домове и офиси и малко неочаквано там на пазара излезе Mercedes-Benz. Подготвяме блог за това.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Младен Марков

Батериите са днешният hype. Ултракондензаторите ще са следващият.

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост

Пу, прозорливец такъв

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. Илиян Звездоброев

+1 за суперкондензаторите
П.С. още си чакам оня прословут суперкондезнаторен модул, за който щях да пиша ревю. Очаква се през лятото, а трябваше да дойде още преди нова година....

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  Последно редактиран Преди 4 години от Илиян Звездоброев Илиян Звездоброев
  1. гост

Кви суперкондензатори, кви пет лева? Може би някой предприемчив ще иде в Кюстендил и ще пусне завода наново

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума