Tesla прави първи два Supercharger-а с по 20 зарядни колонки

Технологии

В този блог: Първо сериозно увеличение в броя на зарядните колонки на Supercharger станции.

Година преди да стартира производството на масовия Tesla Model 3, компанията увеличава значително броя на зарядните колонки на две Supercharger станции. Средният брой в момента е около 6 колонки на локация...

Първата от новите станции е във Фримонт, Калифорния, близо до фабриката на Tesla, където вече има станция с 12 колонки. Новата обаче е в строеж от края на 2015 г. и не е ясно кога ще заработи въпреки че според скорошни посетители инсталацията изглежда почти завършена. Забавянето може да идва от получаване на необходимите разрешителни.

Другата станция с 20 колонки в Небенес, Норвегия, на север от Осло. Строежът й е започнат преди само 2 месеца, но тя може да бъде отворена по-скоро.

Според управителя на зоната, в която се намира станцията, тя може да заработи до края на август и така да се превърне в най-голямата в света.

Интересното при този нов Supercharger е разположението на колонките като за спиране и потегляне, не като паркинг налагащ маневриране.

За тези две нови локации и общата необходима мощност ще да е доста по-висока, но отскоро е известно, че новата възможна максимална мощност на Supercharger зареждачките е 145 кВт. Засега обаче батериите на Tesla поемат до 120 кВт.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

"отскоро е известно, че новата възможна максимална мощност на Supercharger зареждачките е 145 кВт. Засега обаче батериите на Tesla поемат до 120 кВт."
Значи все пак да очакваме по голяма батерия от която определено Модел Х има нужда

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения