Нова формация – Tesla Advanced Automation Germany

Технологии

В този блог: Tesla придобива Grohmann Engineering и създава ново технологично сдружение в Германия.

Целта на компанията е да намери най-добрия инженерен талант в автоматизираните производствени системи, за да ускори прехода към устойчива енергия...

Според Tesla ускоряването на този преход е възможно с изграждането на големи фабрики, в които да се произвеждат качествени продукти в големи количества. Както Елон Мъск веднъж каза, фабриката е "машината, която произвежда машината" и в Tesla смятат, че самите фабрики ще започнат да привличат все повече внимание от инженерна гледна точка отколкото продуктите, които излизат от тях.

Днес често се случва големи компании да придобиват малки и точно за това е днешната новина от Tesla – компанията обяви, че е подписала споразумение за придобиване на германската компания Grohmann Engineering, която се превръща в Tesla Grohmann Automation.

Grohmann Engineering е един от световните лидери при високо-технологични автоматизирани методи за производство и след придобиването й от Tesla ще служи като първоначална база за Tesla Advanced Automation Germany. След това ще бъдат добавени нови локации, с очаквани нови над 1,000 работни места за топ инженери в следващите две години.

Междувременно, за последните 4 години Tesla е увеличила темпа на производството във Фримонт, Калифорния с 400% и след като регулаторите одобрят сделката в Германия (най-вероятно в началото на 2017 г.) това темпо ще нарасне още.

Какво ли си мислят в големите германски автоконцерни след тази новина?!?

Източник: Tesla


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума