Навигация с обогатена реалност в електромобилите на VW

Технологии

В този блог: Обогатена навигация с прожектиране на предното стъкло за VW I.D. електро концепта.

За показания на автосалона в Париж по-рано през годината електромобил Volkswagen планира система за прожектиране на данни на челното стъкло с обогатена реалност и въобще изцяло нови инструменти...

Явно смятат новата система за доста важна, защото за да могат да изтеглят напред таблото с 20 см са преместили електромотора в задната част на колата. Част от тази система е въпросната навигация с обогатена реалност, която ще може да прожектира информация на челното стъкло и пиктограми, както на снимката, указващи завой или посока чрез прожекция върху пътя.

В напреднала версия системата ще предлага повече от навигационна информация, като освен нея ще сигнализира за потенциални опасности като пресичащ пешеходец или препятствия по пътя напред. Има и друга интересна и ценна функция – предупреждение за ситуации с очаквано ниско сцепление напред по пътя като върху лед или вода.

Системата ще бъде свързана с HERE картовия облак, собственост на Audi, BMW и Daimler. Технологията използва много прецизни 3D карти генерирани от Lidar сензори в комбинация с информация генерирана от милиони други коли. Сещаме се за една такава система, която вече работи – Autopilot технологията на Tesla Motors. В нея още няма данни от милиони коли, но вече са натрупани такива от милиарди километри.

Цялото това нещо с тоталната промяна в "инструментариума" на VW I.D. няма как да не го свържем с това, което очакваме Tesla да покаже в Model 3. Елон Мъск загатна, че ще бъде нещо съвсем различно от досегашните уреди, с които сме свикнали, но на този етап все още не знаем нищо конкретно.

Как само се развиват нещата – големите показват (части от) нови технологии, а Tesla мълчи до последно. Но всички сега гонят Tesla.

От: Gas2


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения