Капацитетът на соларите в Индия надвиши 10 гигавата

Технологии

В този блог: Индия е на път да се превърне в третия по големина соларен пазар в света.

Ако продължи с амбициозните си планове за ръст на соларния капацитет от 8 до 10 гигавата на година, Индия ще се нареди веднага след Китай и САЩ...

Индия вече е част от малкото държави по света, произвеждащи над 10 гигавата електроенергия чрез соларни панели. Това съобщи фирма за изследвания, наречена Bridge to India. Според изследванията, капацитетът на фотоволтаичните централи е надвишил 9 гигавата.

Очакванията са Индия да увеличава капацитета на соларната си енергия с 8 до 10 гигавата всяка година. Въпреки плановете на Индийското правителство да добави 12 гигавата към капацитета си между април 2016 и март 2017, прогнозата на Bridge to India е доста по-ниска – около 5 гигавата.

Интересното е, че увеличението в соларния капацитет на Индия идва основно от седем провинции, които представляват 80% от капацитета на цялата страна. Напредъкът на тези провинции се дължи на силна политика и наличие на земя и ресурси. Въпреки че преминаването на границата от 10 гигавата е значително постижение, Индия ще трябва да поработи здраво, за да постигне амбициозните цели поставени от правителството.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site


И в същото време 400 милиона нямат електричество в къщи. Страна на контрастите

Rumen Velinov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения