Нова оптимизирана технология за безжично зареждане на електромобили

Технологии

В този блог: WiTricity разработва технология за оптимизирано безжично зареждане.

Tunable Matching Network (TMN) е нов метод за индуктивно зареждане на електромобили, който според компанията позволява на системата да оптимизира преноса на енергия от земята до електромобила при множество различни оперативни условия...

Това включва не добро позициониране при паркиране, различен клиренс на електромобили и променливи напрежения на батерията.

Хардуерно TMN е събрана в един компактен електронен модул, който се вгражда и в колата, и в трансмитера в земята (пода). Системата е тествана наскоро в Idaho National Laboratory (INL), с финансиране от американското енергийно министерство, за да спомогне за валидирането на техническия информационен доклад J2954 на SAE. Това е ръководство за безжично зареждане на електрически превозни средства, публикувано от организацията по-рано през годината.

Ефективността на системата с TMN модули е 91%-94%, което е в диапазона на ефикасност на кабелното зареждане. Модулът се предлага като част от WiTricity DRIVE системите за безжично зареждане с мощност 11 кВт, 7.7 кВт и 3.7 кВт. Те се предоставят само на автопроизводители, доставчици на компоненти и зарядна инфраструктура, като развойна платформа за ускоряване на производството от страна на снабдителите.

Първият сериен модел с безжично зареждане на пазара ще бъде Mercedes-Benz S-Class плъгин хибрид от 2017 г.

От: Greencarcongress


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума