Huawei прави пробив при литиево-йонните батерии

Технологии

В този блог: Нова по-издръжлива на температурни промени технология за батерии от Huawei.

Според инженерите на компанията резултатите от разработката и тестовете показват, че новата технология за устойчивост на горещина с използване на графен позволяват на литиево-йонните батерии да останат функционални в среда с температура 60°C...

Това е с 10°C повече от настоящия горен лимит при батериите и с това подобрение в Huawei смятат, че животът на батериите с графен ще бъде двойно по-дълъг от този на стандартните литиеви батерии.

Д-р Янгшинг от Watt лабораторията на Huawei посочва, че за този пробив са допринесли три технологии:

  1. Специална добавка към електролита може да премахва следите от вода и да предотвратява декомпозирането на електролитите при висока температура.
  2. Модифицирани NMC материали с голeми кристали се използват за катода, което подобрява термичната стабилност на катодния прах.
  3. Графенът осигурява по-ефикасно охлаждане на литиево-йонните батерии.

Екипът на лабораторията е провел тестове за зареждане и разреждане в среда с високи температури. Тестовете са показали, че когато работните параметри са еднакви, батерията с графен е с 5°C по-студена от обикновена литиево-йонна батерия. След 2,000 зарядни цикъла при температура 60°C батерията с графен запазва 70% от капацитета си. При друг тест, след 200 дена в среда с температура 60°C батерията е загубила само 13% капацитет.

В добавка към новата технология, по време на 56-я симпозиум за батерии Watt лабораторията на Huawei е показала и технология за бързо зареждане, която зарежда 48% от 3000mAh батерия само за 5 минути. Очаква се компанията да покаже телефони с такива батерии в края на декември.

Точно мобилните телефони на Huawei ще са отлична тестова платформа за новите батерии преди да започне използването им и в електромобили. Ето че китайските компании инвестират в нови разработки и успяват да създадат ефективни нови технологии при батериите.

От: PushEVs


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Китайците имат много големи финансови възможности и започват да инвестират в технологии. Все повече иновации ще идват оттам.

Стефан
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари