Tesla започва да приема поръчки за новите соларни керемиди

Технологии

В този блог: Производството на соларния покрив на Tesla започва през лятото.

Елон Мъск писа в twitter, че от този месец SolarCity, която беше придобита от Tesla в началото на годината, ще приема поръчки за новия SolarRoof...

Това не е обикновена соларна система за монтаж върху покриви. Това е самият покрив, само че от соларни керемиди под формата на стъклени плочки с вградени соларни клетки.

Плочките ще се предлагат в четири модела напомнящи традиционните. Според Мъск те ще са с до 80% по-леки от тези, които сега използваме. Това спомага за намаляване на цената им, тъй като по-ниското тегло означава по-ниски транспортни разходи. Стъклото, от което са изработени, също така е много здраво, с което ще се намалят до минимум счупванията при транспортиране или монтаж.

Засега цените не са ясни, но по думите на Мъск соларните керемиди няма да струват повече от конвенционалните. След като започне да приема поръчки от април, SolarCity ще стартира производството на керемидите през лятото.

Като цяло са поредният продукт на Tesla, насочен по-скоро към хората живеещи в къщи. Соларният покрив ще е добра комбинация със стационарните батерии PowerWall и с него се затваря до голяма степен енергийният кръг на дома. Съответно, ако имаш (Tesla) електромобил, ще можеш да си го зареждаш с ток генериран от слънчевите керемиди.

Всичките продукти на Tesla ще могат да се видят в салоните на компания – на място ще бъдат събрани електромобилите, стационарните батерии и соларните керемиди и разбира се ще може да се направи поръчка за някой от тези продукти или комбинация от тях.

Целта на Мъск и Tesla е по този начин да се показва на хората как могат да спрат употребата на изкопаеми горива. Щеше да е хубаво да е приложимо за повече хора, но когато живееш в блок, да се оборудваш с подобни технологии е като да се приравниш на електроцентрала.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения