Нов завод за батерии – Panasonic започва да произвежда и в Китай

Технологии

В този блог: Panasonic отвори нов завод за призматични литиево-йонни клетки в Китай.

Новото съоръжение се намира в Далиан и е първата фабрика за електромобилни батерии на Panasonic в Китай...

Компанията не използва гръмкото Гигафабрика, което очевидно върши много работа на Tesla за вдигане на шум около завода за батерии в Невада. Много успешен трик, защото по света има доста големи заводи, за които обаче повечето хора не знаят нищо. Tesla стартира като малка компания, но започна да показва клипове от работата в своята фабрика във Фримонт, Калифорния и след това даде запомнящо се име на новото си съоръжение в Невада, което от самото начало предизвика много голям обществен и медиен интерес.

Panasonic е ключовият партньор на Tesla в Гигафабриката в Невада, като производител на клетките за батериите на Model S и X. Сега там вече произвеждат и новите 21700 клетки за батерията на Model 3.

Междувременно, ето че Panasonic разширява производството, като добавя и фабрика в Китай. Компанията доставя клетки за батерии на различни автопроизводители и в момента е лидер на този пазар. Очевидно търсенето се увеличава и след Китай Panasonic ще отвори фабрика и в САЩ през 2017 г.

Новото съоръжение в Далиан е стартирано съвместно с Dalian Levear Electric Co., Ltd. през февруари 2016 г. и ще добавя продукция, с която Panasonic да изпълни целта си от $18 милиарда в продажби от автомобилния си бизнес, включително мултимедийни системи и индустриални устройства, за фискалната 2019 г. Сега е още 2017-та, но след 2 години Panasonic става на 100 години и това е причината за тази специфична финансова цел.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума