Динамично зареждане от Qualcomm – 20 кВт мощност докато караш

Технологии

В този блог: Разработка за динамично зареждане с до 20 кВт.

Qualcomm представи своята разработена система за динамично зареждане. Изграден е пробен участък, в близост до френската столица, на който ще се провеждат тестове до края на годината...

Въпреки че времената за зареждане постоянно се подобряват има немалко компании, които разработват динамично зареждане по време на път. Последната такава разработка беше представена тази седмица от Qualcomm. Компанията демонстрира работещата си технология на 100 метров участък от път във Франция. Системата зарежда електрически превозни средства с до 20 кВт докато се движат по пътя. 

Системата е базирана на технологията Qualcomm Halo - устройство за безжично зареждане на електромобили. Освен, че може да зарежда с до 20 кВт докато превозното средство се движи с висока скорост, системата демонстрира едновременно динамично зареждане на два електромобила. Превозните средства могат да се зареждат също в двете посоки на движение и движейки се назад, което се доближава до реална експлоатация.

Пробният участък е изграден в близост до Париж и две изцяло електрически Renault Kangoo, оборудвани с приемник ще провеждат тестове до края на годината.

Не се очаква динамичното зареждане да играе важна роля в инфраструктурата на електрическата мобилност в близко бъдеще. Но в по-далечен план с навлизането на автоматизирани автомобили и развитието на електрическите превозни средства като цяло, може да се изграждат участъци, които да удължават пробега.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Атанас Дечев

Няма да го бъде това струващо по 1 милион $ на 10км и мощност само 20квт

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари
elektromobili-2020
ignor-tv.jpg

Най-нови теми от форума