Mercedes и Vivint конкуренция на Tesla при стационарните батерии

Технологии

В този блог: Mercedes и Vivint в партньорство за солари и домашни батерии.

Немският автопроизводител се насочва към американския пазар за домашни батерии, партнирайки си с втората по големина компания за инсталация на соларни панели по домовете...

Откакто Tesla започна производството и продажбата на домашни батерии през 2014-та (през SolarCity) няколко други автомобилни производители, включително Nissan и BMW, започнаха да обмислят нови приложения за батериите от своите електрически модели. В сферата навлиза и Mercedes-Benz, но с голяма заявка. Немският автопроизводител ще си партнира с Vivint Solar - втората най-голяма компания за инсталация на соларни панели в САЩ след SolarCity.

Mercedes-Benz показа своите домашни батерии още миналата година, но новото партньорство ще им позволи да се разгърнат на американския пазар. Според думите на говорител от компанията "С разработването на електрически модели е жизнено важно да осигурим чиста енергия за тяхното зареждане. С батерии, разработвани с най-добрата технология от Mercedes-Benz и висококачествени соларни системи от Vivint Solar, предложението ни позволява на клиентите да направят крачка към бъдеще с устойчива енергия."

Всичко дотук звучи много добре, но рекламната снимка на цялостната услуга доста прилича на тази на Tesla. Батерията на Mercedes е модуларна и се предлага от 2,5 кВтч до 20 кВтч. Според Vivint цените варират между 5 000 и 13 000 долара след инсталацията. В сравнение Powerwall 2 от Tesla започва от 7 000 долара, но за 14 кВтч.

И двете компании предлагат 10 годишна гаранция за домашните батерии. Според Vivint инсталациите ще започнат в Калифорния до края на тази четвърт.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения