Лондон се сдоби с тротоар генериращ енергия от пешеходците минаващи по него

Технологии

В този блог: Тротоар генериращ енергия от пешеходците бе инсталиран вчера 29 юни в Лондон. 

Лондон със сигурност е един от градовете, който трябва с най-бързи темпове да работи за подобряване на качеството на въздуха и навлизането на повече зелени технологии заради огромното си население.

Нещата далеч не се случват с нужните и желание темпове, но е факт че има огромен прогрес и малки стъпки в посока подобрение се правят всеки ден.

Съвсем наскоро в града беше пусната и улица от рециклирана пластмаса, а поредната нова технология, която се тества в британската столица е тротоар, който генерира енергия от хората минаващи по него.

Налягането предизвиква генераторите в основата на тротоара да се изместват вертикално като по този начин електромагнитната индукция създава кинетична енергия, която след това може да се използва за захранване на осветлението на улицата и различни устройства.

Новата технология на компанията Pavegen също така позволява енергията от всички, хора преминаващи по тези нови тротоари да се съхранява в батерии и нощно време да се използва за осветление в съседни офис сгради, училища, общини и други помещения

Опитваме се да променим начина, по който хората мислят за воденето на природосъобразен начин нa живот, защото след 20 години, дори ако имаме напълно чиста енергия, която захранва града, ако хората не се интересуват и не разбират своя принос за глобалното замърсяване ползата от тези нови технологии няма да е особено голяма." - споделят от Pavegen.

Няма как да не се съгласим с това,защото чистотата и подобрението започват с всеки един от нас и промените, които избираме да правим всеки ден.

Друга новаторска технология, която в момента се тества на Bird Street са пейките Clearlair на Airlabs, които почистват околния въздух от азотен диоксид. Повърхността на тези пейки е покрита със специална боя на Airlite, която пречиства въздуха от вредни газове и бактерии.





Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Едно мое размишление - когато човек се движи и крачи напред, тялото разчита на твърдата и стабилна основа под краката. Ако основата "поддава" означава, че ще използваш повече енергия за да се придвижваш. Т.е. получаването на енергия не идва точно от това, че така и така си ходиш, ще използваш повече енергия като минаваш оттам. Ако пространството е няколко десетки метра - ОК, но ако ходиш километри по-това и усещаш разликата в умората, ще предпочетеш да минеш по друг път.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

идеално за фитнеси! дали има вече "зелени" фитнеси, т.е. да си произвеждат сами енергията а и да отдават ...!?

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума