Hyundai обяви базирана на смартфон EV Performance Control технология

Технологии

Hyundai Motor Group обяви разработването на „технология за адаптиране на производителността", която позволява персонализиране на основните функции на електромобила чрез приложение за смартфон.

Водачите ще могат да използват тази технология, за да регулират седем характеристики за работа, включително максимален въртящ момент на мотора, ускорение и забавяне, капацитет на рекуперативно спиране, максимално ограничение на скоростта, отзивчивост, и използване на енергия за контрол на климатика.

Електрическите превозни средства непрекъснато разширяват своя пазарен дял, особено в индустриите за отдаване на автомобили под наем и споделяне, и новата технология ще позволи на шофьорите да използват своите потребителски настройки в което и да е електрическо превозно средство, като изтеглят профила си от сървъра.

Приложението ще осигурява оптимизирани настройки за определена дестинация, като анализира оставащото разстояние и нужната енергия за достигане на крайната цел. 

Освен това, потребителите могат да споделят своите настройки за персонализиране онлайн, както и да изпробват потребителските настройки на други потребители или да се възползват от препоръчани настройки от Hyundai въз основа на състоянието на пътищата, от селските пътища до центъра на града или планинските вериги.

Hyundai Motor Group ще използва блокчейн технология, за да предотврати проблеми със сигурността, докато потребителите качват и споделят своите настройки на сървъра.

В процеса на качване и споделяне на потребителски настройки, системата ще криптира основните параметри на производителността в блокова мрежа чрез създаване на нови блокове данни и ще ги съхранява в разпределената система за съхранение на данни, за да блокира всякакви опити за неправомерно манипулиране.

Очаква се технологията да бъде внедрена в бъдещите електромобили Hyundai и Kia.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

С този Ioniq на снимката ще е готино да го пуснат приложението да бачка с настоящия Ioniq. Игрица с настройките да пада отдавна ми се иска, че още нямаме нищо такова като възможност.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения