BMW i3 и i8 официални Formula E коли, не Rimac или Tesla

Електромобили
В този блог: BMW в преговори с FIA за генерален спонсор на Formula E.

Ето сега, ако някой се е съмнявал в ангажимента на BMW за електрическата мобилност, със заявка за генерален спонсор на Formula E баварците ясно показват какви са им намеренията за електромобилите...

След като видяхме красивия Rimac Concept One сниман заедно с болид на фона на английския парламент и имаме още един чудесен кандидат за кола на Formula E под формата на Tesla Model S, ето че BMW влиза на свой ред много силно в новата е-игра.

Баварската компания преговаря с FIA за правата на генерален спонсор на Formula E и при подписване на споразумение BMW i3 и i8 електромобилите стават официални коли на новите серии. Компактният i3 вероятно ще служи за сервизни, обслужващи и медицински пътувания, а луксозният i8 за кола на сигурността и VIP превози.

Но защо хибридна кола в електромобилни серии? На този въпрос трябва да отговорят от FIA, а предвид възможностите на BMW и огромните инвестиции на компанията в двата електро модела, е съвсем естествено да искат да ги популяризират по най-ефектния възможен начин.

Чудесно и пожелаваме на двете страни да си сключт добра сделка, а на теб остана само да ти  припомним, че първото състезание от календара на Formula E стартира на 13 септември в Пекин и ти пожелаваме приятно гледане (ако го излъчват по някоя от нашите телевизии).

Колкото до i3, когато нашият пристигне, ще започнем да разказваме подробно за него, а пък ако ни превариш – споделяй :).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения