Renault пробва електрически камион на 200 км курсове

Технологии
В този блог: Renault Trucks тества 16-тонен електрически камион в Париж заедно с Guerlain.

Guerlain е един от най-старите френски производители на парфюми, а след гамата от леки електромобили Renault явно иска да пробва как ще се получават нещата с доставките с возила на ток в по-тежкия клас...

С този експериментален изцяло електрически камион Renault Trucks ще работи в партньорство и със Speed Distribution Logistique. Камионът ще се използва за доставки до Maison de Parfums & Cosmetiques бутиците във френската столица в продължение на две години, през които ще се събират данни за това как се справя електро камион в реални условия.

Базиран на Renault Trucks D модел, електро версията на този камион ще трябва да се справя със същите условия на работа при ежедневните доставки, като дизеловите камиони, покривайки маршрут от около 200 км. За да изминава това разстояние, ще го зареждат частично два пъти дневно и цялостно всяка нощ.

Камионът може да превозва до 6 тона и е оборудван с две литиево йонни батерии с общо тегло 2 тона и капацитет 170 кВтч. С тях пробегът е 120 км, което налага двете междинни дозареждания през деня. Иначе пълното зареждане отнема около 7 часа.

Според екипа на Renault Trucks първите тестове са много удовлетворяващи и това, че камионът се справя с 200 км маршрут е много обещаващо за технологията.

Тестът продължава до края на 2015, след което ще бъде направен пълен анализ и допълнителни проучвания.

От: Thegreencarwebsite

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума