Електроуреди работят навсякъде с ток от електромобил

Технологии
В този блог: Mitsubishi представи устройство за двупосочно зареждане, с което електромобилите им могат да захранват електроуреди.

С новаторското зарядно компанията кандидатства за баварската Награда за електрическа и хибридна мобилност "eCarTec Award", която ще бъде връчена по време на eCarTec изложението, което ние от eCars.bg и ReCluster.bg ще посетим в края на октомври...

Устройството MiEV PowerBox, демонстрирано на снимката, е включено към Mitsubishi Outlander плъгин хибрид, който регистрира рекордни продажби в Европа (над 35,000 броя за няма и година). Въпросното двупосочно зареждане означава, че свързан с това устройство, електромобилът може да захрани стандартни електроуреди, като музикална система, подвижен електро котлон или пък ел. градинска резачка.

Интересно е, че са решили да се участват с тази нова джаджа за eCarTec наградата, която ще се присъжда за шеста поредна година, а през 2014 за нея се състезават рекорден брой от близо 70 компании и институти от 14 държави. Технологията на Mitsubishi участва в раздел "Съхранение на енергия".

Всъщност, устройството се използва в Япония от април 2012 и с него електро колите се превръщат лесно в генератор (но работи само с електромобилите на Mitsubishi). Според компанията, зареден MiEV може да захранва едно домакинство за един-два дена.

Моментално ни се появиха разни идеи в главите откъм приложение на такова двупосочно зарядно – ако не ти се мъкне газов котлон на излет, например, взимаш един малък електрически и можеш да си стоплиш каквото пожелаеш. Може да си направиш и супер нектарец (или както му викат "смути") от пресни плодове, като си включиш блендера. 

Остава да видим дали Mitsubishi ще спечели eCarTec Award 2014 в своята категория – победителите ще бъдат обявени на 21 октомври 2014 в мюнхенското експо, където определено ще поискаме повече инфо от Mitsubishi.

От: Mein-elektroauto.com

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Интересна идея. Доста полезно, да не прекарваш ток като майсториш нещо по колата Напомни ми как гледах едно клипче в "тубата" как един си мъкнеше соларния панел и акумулатор на къмпинга и захрани без проблеми цял хладилник. Този аксесоар като допълнение, направо ще разцепи мрака. Отпада акумулатора с контролера, а панела може да връща ток в колата Сега да потърся клипа... ей го
[LINK=http://youtu.be/KntliS66FNg?list=UUTNV_Oh5QAi1Is9r9Aw5bpw]Цък-цук[/LINK]

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Закачваш си едно такова към къщата и взимаш една тесла и си прекарваш безплатно ток.

Жеко
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

То в един момент ще да стане масов аксесоар и сума ти компании вероятно ще предлагат такива нещица B)

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари